Aeres VMBO Ede

Leren met je hoofd, je hart en je handen

Het Streek College

Naar de website
Of je nu een advies voor praktijkonderwijs hebt of een vmbo-bbl, kbl of mavo advies; op Het Streek College vinden we altijd een plek die bij je past. Wij bieden je uitstekende begeleiding bij het leren en je kan bij ons heel veel verschillende richtingen kiezen. Ben jij iemand die graag iets maakt, iets regelt, of mensen wil helpen? Dan zoeken wij jou!

Het Streek Lyceum

Heb je een mavo-, havo-, vwo- of gymnasiumadvies? Dan zit je op Het Streek Lyceum aan de Bovenbuurtweg goed! Tijdens onze open dag, open lessen en themamiddagen krijg je de kans om ons nóg beter te leren kennen. We zijn nieuwsgierig naar wie je bent en wie je nog gaat worden. Je kan erop vertrouwen dat het je gaat lukken op onze school. Je gaat je talenten ontdekken, ontwikkelen en delen met anderen.
  • Het Streek Lyceum
  • VMBO-TL (MAVO)
  • HAVO
  • VWO
  • GYMNASIUM
  • Contactpersoon
  • Gerrine Lankhaar
  • 06-41045442

Agenda

Aeres VMBO Ede


Een dynamische school met pit en actie, dat is Aeres VMBO Ede.

Bij ons krijgen leerlingen spannende projecten, er gebeurt altijd wel iets bijzonders op school. Een leuke en leerzame activiteit zoals schrijvers die in de les komen of de geboorte van geitjes en andere dieren. Of leerlingen bouwen aan technische oplossingen of creëren een mooi kunstwerk. We zijn een kleinschalige school waar leerlingen zich snel thuis voelen. Tegelijk zijn we onderdeel van één van de grootste AOC’s van Nederland waar we opleidingen verzorgen voor vmbo, mbo en hbo en in bedrijven.

Het bedrijfsleven is voor ons een belangrijke partner; we regelen daar stages, gastlessen en excursies. We houden van sport, binnen en buiten de school. We hebben prachtige faciliteiten zoals het Groen Leefpark.

Ons onderwijs

In leerjaar 1 en 2 volgen leerlingen algemene vakken als Nederlands, Engels, wiskunde en biologie. Daarnaast krijgen ze vanaf de eerste dag onderwijs in het brede profiel Groen. Ze gaan aan de slag met natuur en milieu, gezonde voeding en duurzaamheid. Ze leren over alles wat groeit en bloeit in de groene sector en het belang van “groen” in de maatschappij. Dit onderwijs krijgen leerlingen voor een groot deel in praktijklessen.

Aan het eind van het tweede leerjaar bepalen we of een leerling verder gaat met de basisberoepsgerichte leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg of de gemengde/theoretische leerweg.

In leerjaar 3 starten we met het examenprogramma. Alle leerlingen volgen een vastgesteld programma met vakken als Nederlands, Engels en wiskunde. Ze volgen ook verplicht het vak biologie of natuur/scheikunde 1 en het profielvak Groen. Afhankelijk van de leerweg kunnen ze bovendien verschillende keuzevakken volgen.

Oudercontact

Goed contact tussen ouder(s)/verzorger(s) en de mentor vinden wij belangrijk. Begin van het schooljaar kunt u kennismaken met de mentor van uw kind tijdens de mentoravonden. Regelmatig vergaderen docenten over de ontwikkeling van leerlingen op zowel sociaal-emotioneel gebied als op het gebied van schoolresultaten.

Viermaal (klas 1 en 2)/driemaal (klas 3 en 4) per schooljaar krijgt uw kind een cijferrapportage mee. Afhankelijk van deze rapportage ontvangt u door de mentor een uitnodiging voor een ontwikkelgesprek.